Aplicatie Watmetru - Wattmeter App

 Joulemeter: Măsurarea și optimizarea energiei computaționale.

Lansarea publică a Joulemeter este depreciată. Ne cerem scuze pentru orice inconvenient. Proiectul Joulemeter oferă un instrument de modelare pentru a măsura consumul de energie al mașinilor virtuale (VM), serverelor, desktop-urilor, laptopurilor și chiar aplicațiilor software individuale care rulează pe un computer. Vizibilitatea oferită de Joulemeter este folosită pentru a îmbunătăți costurile de furnizare a energiei pentru centrele de date, bugetarea virtualizată a energiei, optimizarea energiei desktop și gestionarea bateriei mobile.

Notă: Joulemeter nu mai este disponibil pentru descărcare publică pe site-ul microsoft.

Despre Joulemeter

Costurile cu energia au devenit din ce în ce mai importante pentru calcul, deoarece influențează direct costul de furnizare a energiei pentru infrastructurile de calcul, cheltuielile de operare atât pentru centrele de date, cât și pentru clădirile întreprinderilor, precum și durata de viață a bateriei pentru laptopuri și dispozitive mobile.

Proiectul Joulemeter se concentrează pe următoarele aspecte legate de optimizarea energiei:

  • Modelare — Joulemeter oferă un instrument software pentru estimarea consumului de energie al unei mașini virtuale (VM), unui computer, server sau aplicație software. De asemenea, permite modelarea impactului gestionării energiei a diferitelor componente, cum ar fi procesorul, ecranul, memoria și stocarea asupra consumului total de energie. Multe dintre aceste măsurători de putere nu sunt posibile în hardware, deoarece componentele software, cum ar fi VM-urile, nu au un singur fir care să le furnizeze puterea unde poate fi instalat un contor de putere hardware.
  • Optimizare — Folosim vizibilitatea oferită de tehnicile de modelare Joulemeter pentru a îmbunătăți costurile de furnizare a energiei și de consum în diferite scenarii, de la centre de date, computere pentru întreprinderi și mașini care funcționează cu baterii.

Modelarea puterii

Joulemeter estimează consumul de energie al unui VM, computer sau software prin măsurarea resurselor hardware (CPU, disc, memorie, ecran etc.) utilizate și conversia resurselor utilizate în consumul real de energie pe baza modelelor de putere realiste învățate automat.

Joulemeter poate fi folosit pentru a obține vizibilitate asupra utilizării energiei și pentru a lua mai multe decizii de gestionare a energiei și de furnizare în centre de date, computere client și proiectare software.

Tehnologia este utilă în special pentru liderii IT care gestionează setările de gestionare a energiei, utilizatorii de PC-uri care doresc să obțină o vizibilitate fină asupra consumului de energie de calcul și dezvoltatorilor entuziaști care doresc să utilizeze măsurarea puterii pentru optimizarea software-ului și designul serviciilor găzduite pentru utilizarea energiei. Conceptele fundamentale din spatele modului în care funcționează tehnologia sunt disponibile în lucrare, Virtual Machine Power Metering and Provisioning.

Optimizarea puterii

Vizibilitatea oferită de instrumentul de modelare Joulemeter poate fi utilizată pentru a optimiza utilizarea energiei în mai multe scenarii. Măsurarea puterii VM permite dezvoltarea tehnicilor de bugetare a puterii pentru centrele de date virtualizate. Gestionarea și urmărirea somnului PC-ului, combinată cu trezirea de la distanță, permite optimizarea consumului de energie desktop în clădirile întreprinderii. Separarea impactului componentelor hardware asupra duratei de viață a bateriei permite utilizatorilor să schimbe setările de gestionare a energiei pentru îmbunătățirea duratei de viață a bateriei și le permite dezvoltatorilor să facă compromisuri de design adecvate pentru aplicațiile lor software.

 

                                                         Download Joulemeter



0 comments: (+add yours?)

Post a Comment

 
>